Prestarea

Ferestrele au un rol estetic foarte important dar și unul functional pe măsură. Ele măresc sau micșorează cantitatea de lumină naturală din casa ta și pot îmbunătăți eficiența energetică. Dacă ferestrele tale sunt într-o stare proastă, nu doar că reprezintă o problemă de securitate, ci dăunează și confortului general al casei tale. Este foarte important să identifici dacă este timpul să înlocuiești ferestrele pentru a planifica din timp planul de renovare.

Care sunt semnele că ar trebui să-ți schimbi geamurile:

 

  1. Ai facturi mai mari la energie

Dacă ferestrele sunt vechi sau uzate, cantitatea de energie pe care centrala sau aerul condiționat trebuie sa o depună crește, și odată cu ea și costul cu întreținerea. Poți verifica dacă ferestrele tale pierd căldură stând aproape de ele și observând dacă aerul se simte mai rece decât în restul camerei.

Ca soluție, poți opta pentru o fereastră cu profil din aluminiu izolat termic și cu geam termoizolant cu emisivitate redusă, pentru a ține căldura înăuntru iarna și afară vara.

  1. Auzi multă gălăgie de afară

Ferestrele moderne sunt create astfel încât să reducă transferul sunetului, pentru ca tu să ai liniște în casă chiar dacă locuiești lângă o stradă aglomerată. Dacă poți auzi cu claritate o mașină care trece prin fața geamului tău, este un indicator al faptului că ferestrele tale sunt învechite, montate greșit sau au o calitate inferioară. Dacă vrei să te bucuri de liniște, este momentul să apelezi la ferestrele de aluminiu cu izolare fonică superioară, care diminuează sunetul care intră în încăpere cu aproape 50%.

  1. Este dificil să deschizi și să închizi ferestrele

Dacă ferestrele nu au fost instalate corect sau dacă sunt învechite, vor dezvolta probleme de oscilare care vor îngreuna manevrarea acestora. Iar pe langă disconfortul creat, pot aparea probleme de securitate.

  1. Ai observat condens între foile de sticlă

Condensul poate fi un semn că geamurile trebuie schimbate, dar nu toate tipurile de condens înseamnă asta. În funcție de locul în care apare, poate fi sau nu o cauză de îngrijorare. Dacă observi condens între straturile de sticlă sau dacă observi că geamurile îngheață între foile de sticlă, înseamnă că stratul care ar trebui să acționeze ca un sigiliu s-a deteriorat, iar gazul folosit pentru eficiența energetică s-a evaporat. În acest caz, este timpul să te interesezi despre furnizorii de tâmplărie disponibili.

  1. Îți dorești un upgrade la design

Dacă ai trecut printr-un proces de renovare a casei și tot nu ești mulțumit de noul design, poți sa iei în considerare niște ferestre moderne, cu ramă subțire și elegantă, suprafață de vitrare mult mai mare si paletă de culori și texturi generoasă.  Gemurile reprezinta una dintre cele mai vizibile caracteristici ale casei tale, iar dacă ele arată învechit, toată casa va arăta la fel.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.