Prestarea

Umiditatea în casă reprezintă totalitatea vaporilor de apă din aer. Umiditatea mare în casă este o problemă ce poate apărea atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece, deoarece ea variază în funcție de diferenta de temperatura din casă față de afară. Atunci când umiditatea din casă întâlnește o suprafață rece, vaporii de apă trec din stare gazoasă în stare lichidă.

O mare parte din soluțiile împortiva umidității este reprezentată de schimbarea unor obiceiuri simple:

 

Dușurile – Baia este cel mai umed loc din casă. Un simplu duș poate duce la cantități uriașe de umiditate în aer. Instalați și folosiți un ventilator timp de 15-20 minute după fiecare duș pentru a minimiza cantitatea de vapori care sunt răspândiți în casă.

Gătitul – Bucătăria este a doua cea mai mare sursă de umiditate din casă. Atunci când gătești, folosește un capac când fierbi ceva și nu uita să pornești hota.

Uscatul rufelor – Nu este deloc o idee bună să usuci hainele în casă atunci când este rece afară. Toata apa din haine se va transforma în condens pe pereți sau pe geamurile din încăpere.

Renovări – Daca s-au făcut recent lucrări de renovare ai grijă să aerisești bine camerele pentru a se usca pereții complet sau folosiți vopsea și soluții anti-umezeală.

Plante – Amplasarea necorespunzătoare a plantelor poate fi o altă sursă de condens. Poți opta pentru o planta care ajută la diminuarea umidității (cum ar fi cactusul, orhideea, tillandsia, sau altele)

Aerisire – Aerisirea camerelor este una dintre cele mai simple și eficiente acțiuni pentru a scăpa de condens.

Dezumidificator – O variantă este să achiziționați un dezumidificator care asigură absorbția umidității din aer și transformarea acesteia în lichid.

Geamurile – Pentru a evita condensul, trebuie să crești temperatura suprafeței geamului termoizolant din interiorul încăperii. Poți face asta alegând ferestrele cu un coeficient termic cât mai redus și sistem termoizolant de la Prestarea.

Laisser un commentaire

Your email address will not be published.