Prestarea

Aluminiul este un metal cu proprietăți mecanice excelente, care este mai ușor decât alte metale, dar cu o rezistență mecanică sporită. De asemenea, este foarte rezistent la mai multe forme de coroziune și are un cost de mentenanță aproape de zero, iar procesul de curățare este deosebit de facil.

  1. Proprietăți mecanice

Ferestrele de aluminiu sunt mai rezistente decât cele din PVC, iar în caz de fluctuații mari de temperatură, acestea nu se vor deteriora în timp. Acest lucru le face perfecte împotriva temperaturilor crescute de pe perioada verii.

Datorita acestui grad ridicat de rezistență, ferestrele din aluminiu nu sunt predispuse să se expandeze sau să se strângă deci își păstrează toate celelalte proprietăți intacte pe toată durata de viață.

Rezistența ramelor metalice ale acestui tip de ferestre le face perfecte pentru proiecte speciale, în care se dorește o deschidere amplă pentru pătrunderea unui volum mare de lumină naturală în timp ce se păstrează o ramă subțire pentru un design modern.

  1. Siguranță

Ușile și ferestrele de aluminiu oferă un nivel ridicat de siguranță, datorită rezistenței sporite a materialului și datorită construcției lor solide si durabile.

În caz de incendiu, ferestrele din aluminiu limitează extinderea acestuia, datorită faptului ca aluminiul absoarbe și îndepărtează o mare parte din căldura produsă de foc, și nu produce gaze inflamabile sau toxice.

  1. Design

Niciun alt material nu poate oferi la fel de multă flexibilitate în design ca aluminiul. Printre modalitățile de personalizare se numără o paleta de culori și texturi foarte variată, tipologii și dimensiuni speciale și o suprafață de vitrare mare (până la 85% din suprafața ferestrelor poate fi sticlă).

  1. Izolare termică și fonică

Contrar percepției generale, ramele din aluminiu oferă o izolare termică superioară dacă sunt provenite de la producători de calitate și sunt ranforsate cu pliamida speciala pentru izolare. Astfel, oferă un nivel ridicat de izolare termică cu zero sau aproape zero consum de energie iar mulțumitp garniturilor avansate pentru etanșeitate, chiar și cele mai puternice vânturi reci sunt gestionate corespunzător.

De asemenea, un plus foarte important este izolarea fonică superioară, ferestrele din aluminiu având capacitatea de a diminua zgomotul care intră în încăpere de aproape 50%. Sistemul de închidere ermetică ale ferestrelor și ușilor (care nu lasă niciun spațiu liber pentru pătrunderea sunetului) oferă un grad ridicat de izolare fonică, ideal zonelor urbane, cu un nivel al poluării fonice ridicat.

  1. Eco-friendly

Aluminiul este un material ecologic ce poate fi reciclat continuu, păstrându-și caracteristicile fără niciun fel de risc de degradare. Energia necesară reciclării reprezintă 5% din energia consumată pentru producția sa. Astfel, alegând tâmplăria din aluminiu, faci o investiție în viitorul tău, dar și în viitorul planetei.

Laisser un commentaire

Your email address will not be published.